Bli rörmokare

Min son har nu bestämt att utbilda sig till rörmokare på en skola här i Östhammar. Men han tyckte det var svårt att bestämma sig för om han skulle satsa på att bli kock istället, men valet föll till slut på rörmokare och jag tror det beror på att jag jobbar som det och han har fått höra många historier av mig hur det är att jobba inom det här med vvs.

Jag är själv utbildad som sagt var och det är ett yrke som jag tycker mycket om. Det är inte bara det tekniska i det hela som tilltalar mig utan också möjligheten att få träffa massor av nya människor som man annars inte skulle ha träffat. Jag har alltid haft ett gott öga till mina kunder och försökt göra ett bra jobb så att de ska bli nöjda och komma tillbaka igen. Det är ett varierande jobb för man får jobba med alla delar inom vvs till exempel:

– installation av vatten och avlopp

– installation av gas och värme

– sanering och renoveringar

– service och underhåll.

Det är alltid roligt att få jobba med olika saker och man lär sig hela tiden nya saker. Jag har mest jobbat med installationer av vatten och avlopp men det är kul att ibland få jobba med något annat som till exempel en renovering eller en sanering då man får se hur det varit innan.

Rörmokare är ett yrke som jag tycker passar mig bra och det är ett jobb som man kan ha i många år. Jag har jobbat med det här i snart 15 år och det känns fortfarande lika roligt. Jag hoppas att min son kommer att trivas med sitt val av yrke och att han kommer att ha lika roligt på jobbet som jag har. Tack för att ni kommer hit och läser!